IrenaAGD

Rossler

Firma RÖSSLER Austria w swojej ofercie posiada szeroką gamę naczyń kuchennych wykonanych z różnych materiałów. Swoim klientom proponuje również garnki żeliwne, jednak w głównej mierze przeważają te ze stali nierdzewnej 18/10.

Właściwości i użyteczność Stal nierdzewna 18/10 jest najpowszechniej używanym materiałem do produkcji naczyń kuchennych, głównie z tego względu, że jest jednym z najbardziej wytrzymałych na czynniki zewnętrzne tworzywem. Najważniejszą jej cechą jej odporność na korozję, co gwarantuje jej długowieczność. Dlatego naczynia z takiego materiału, przy odpowiednim ich użytkowaniu, służą przez długie lata. Stal nierdzewna wykazuje również wytrzymałość zarówno na uszkodzenia mechaniczne, takie jak zadrapania czy wgniecenia, jak i dobrze znosi działanie chemicznych detergentów oraz wysokie i niskie temperatury. Można je więc bezpiecznie czyścić zarówno ręcznie jak i w zmywarce. Niektóre modele można również wkładać do piekarnika. Równie ważny jest fakt, iż naczynia RÖSSLER posiadają kilkuwarstwowe dna akutermiczne. Ich konstrukcja sprawia, iż szybko pobierają one otrzymywaną energię, błyskawicznie i równomiernie rozprowadzają ją po całej powierzchni ścianek garnka. Daje to dużą oszczędność zarówno energii, jak i czasu i pieniędzy, ponieważ dzięki strukturze naczyń przygotowywana żywność szybko się nagrzewa oraz na długo utrzymuje jego ciepło.